3 nye containere


3 nye containere

Kære naboer.

Det er i Københavns kommune blevet bestemt, at vi nu skal sortere hård  plast, metal og elektronik fra i vores husholdningsaffald, og vi har derfor nu modtaget 3 nye containere til formålet.

Farvede låg

De tre nye beholdere har fået farvede låg alt efter, hvad der skal i dem – elektronik har orange låg, det lysegrå låg betyder hård plast, og det mørkegrå låg sidder på beholderen til metal.

ELEKTRONIK
Alt med ledning på eller ting, som er drevet af batterier, mikrobølgeovne, mobiltelefoner, opladere eller batteridrevet legetøj.

Hvor skal du aflevere det?
Småt elektronik skal afleveres i den nye container, stort elektronik kan afleveres på genbrugsstationen, eller ved storskraldsafhentning. Læs mere om storskraldsafhentning her.

../../../../Storskrald.html ../../../../Storskrald.html

shapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1

HÅRD PLAST
Fx. flasker, beholdere og dunke fra flydende rengørings og vaskemidler, ren plastemballage og bakker fra fx. frugt og grønt, tomme cd-hylstre, madkasser, opvaskebaljer og plastbeholdere til opbevaring af mad, legetøj etc.

Hvor skal du aflevere det?
I en af de nye containere, eller på genbrugsstationen

METAL
Fx. gryder pander redskaber, dåser, søm, legetøj og værktøj uden batterier eller ledning etc.

Hvor skal du aflevere det?
Småt metal skal afleveres i den nye container. Større mængder metal fx. cykler, radiatorer, arkivskabe, etc skal på genbrugsstationen.

Her er lidt fra Københavns kommunes hjemmeside, om hvorfor det er en god ide at sortere de 3 ting fra. 

Hvorfor er det lige præcis de tre affaldstyper og ikke andre?

Plast er et fossilt brændsel og forbrænding af plast i kommunens forbrændingsanlæg bidrager til kommunens CO2-udledning. Udsortering af plastaffald er en medvirkende forudsætning for at kommunen kan blive CO2-neutral i 2025. Genanvendelse af plast reducerer forbruget af olie, som anses for en begrænset ressource.

Elektronik: Elektronisk udstyr indeholder aluminium, kobber og bly, men også fx guld, kviksølv og kadmium der også er begrænsede ressourcer. Derudover indeholder elektronisk udstyr en række andre miljøforstyrrende stoffer som flamme hæmmere og ftalater. Ved at sortere småt elektronik fra dagrenovationen kan elektronikaffaldet behandles på en miljørigtig måde og reducere forbruget af råstoffer og forhindre at det miljøfarlige affald går til forbrænding.

Metal: For både metaller i det elektroniske udstyr og for metaller indsamlet separat er der tale om en ressource, som ved udvindingen genererer store mængder affaldsprodukter i forbindelse med minedriften. Der skal for eksempel brydes 800 kg malm for at fremstille 1 kg kobber, og derudover bruges der store mængder energi, sulfater og vand ved selve udvindings¬processen. Globalt set har udvinding af metaller store lokale negative miljøkonsekvenser.

 

3. okt. 2012